Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Så kan företag dela utsläppsdata i hela leverantörsledet

Publicerad: 20 juni 2022, 08:59

En ny plattform kallad Pact ska underlätta sammanställningen av utsläppsdata.

Foto: Getty Images

En ny plattform ska göra det lättare för företag att sammanställa och dela utsläppsdata i leverantörsledet.


Ämnen i artikeln:

LeverantörskedjaUtsläpp

En ny plattform för att dela utsläppsdata ska göra det lättare för företag att kartlägga klimatpåverkan i hela leverantörsledet. Tanken med plattformen Pact, Partnership for Carbon Transparency, är att harmonisera utsläppsdatan från alla aktörer. Något som många gånger är problematiskt då olika företag i leverantörsledet exempelvis använder olika tekniska lösningar för att redovisa utsläppen.

Plattformen Pact har nu tagit fram en lösning för att koordinera all utsläppsstatistik som de olika företagen i värdekedjan använder vilket ska underlätta sammanställningen av klimatpåverkan.

”Vi jobbar för ökad transparens i leverantörskedjan och ser det som en nyckel för att konsumenter ska kunna göra mer informerade och hållbara val. Att vara en del av det första pilotprojektet för utbyte av utsläppsdata i hela värdekedjan har bevisat potentialen och vilka möjligheter ett sådant nätverk innebär för oss”, säger Reginaldo Ecclissato, ansvarig för leverantörsarbete på Unilever, i en kommentar.

Läs mer om leverantörsplattformen

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

LeverantörskedjaUtsläpp

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.