Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Så kan kvalitetsarbetet kopplas till Agenda 2030

Publicerad: 13 oktober 2021, 08:52

Kvalitetsutveckling 2030 är ett nytt begrepp som kopplar kvalitetsarbete till Agenda 2030.

Foto: Getty Images

Svenska forskare lyfter fram vikten av att anpassa företags och organisationers kvalitetsarbete till Agenda 2030.


Ämnen i artikeln:

Forskning

Utvecklingen av företags och organisationers kvalitetsarbete är på väg in i en ny fas, med fokus på hållbarhet. Det menar svenska forskare inom kvalitetsutveckling som i en ny vetenskaplig artikel lyfter fram hur kvalitetsarbetet kan kopplas till Agenda 2030 och kallar det nya perspektivet för kvalitetsutveckling 2030.

Med det nya greppet vill forskarna lyfta fram fem teman, vilka handlar om tillämpade systemperspektiv, stabilitet i förändring, modeller för smart självorganisering, integrering av hållbar utveckling och högre syfte som ger energi till kvalitetsutvecklingsarbetet.

Med temat integrering av hållbar utveckling betonar forskarna vikten av att framtidens kvalitetsutveckling integreras med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. De ser även ett forskningsbehov som handlar om att bygga ny kunskap som förbättrar kommunikationen om detta för att uppnå och påskynda integrationen av hållbar utveckling inom området.

Läs artikeln om kvalitetsarbete 2030 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Forskning

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.