Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Storbritannien: Allt vanligare med hållbarhetsmål i börsbolagens incitamentsprogram

Publicerad: 5 maj 2022, 09:53

Det är allt vanligare att hållbarhetsmål kopplas till incitamentsprogram i stora brittiska börsbolag.

Foto: z_wei

Styrelserna i de allra största börsbolagen i Storbritannien kopplar i allt högre grad ledningsgruppens incitamentsprogram till hållbarhetsmål. Det visar en ny studie.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Analysföretaget Alvares & Marsal har undersökt de 50 första ersättningsrapporterna som publicerats av bolag inom aktieindexet FTSE 350, som består av Londonbörsens 350 största företag, under 2022. Studien visar att styrelserna omarbetat sina incitamentsprogram till ledningen och i allt högre grad kopplar dessa till hållbarhetsmål. 

Totalt hade mer än 50 procent av de undersökta bolagen ESG-kriterier som ledningsgruppen behöver uppfylla för att ha rätt till bonusar. 

Jeremy Orbell på Alvares & Marsals, som lett arbetet med studien, säger att resultat tyder på att bolagen lyssnat på aktieägarnas synpunkter när de tagit fram riktlinjer för ersättningar till toppchefer, enligt nyhetssajten Edie. 

En liknande studie från Pwc visar på samma trend. Enligt revisionsjättens undersökningar inkluderar nu knappt två tredjedelar av bolagen inom FTSE 100, som utgörs av Londonbörsens 100 största företag, någon form av hållbarhetsmål i sina incitamentsprogram. Det är en ökning mot knappt hälften av bolagen år 2020, skriver Edie.

Läs rapporten

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev