Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

”Tillfälle att hållbarhetsutbilda restaurangbranschen”

Publicerad: 25 mars 2020, 10:34

Tomma bord på restaurangerna, ett ypperligt tillfälle att utbilda inom hållbarhet, menar Ellinor Eke, generalsekreterare Nätverket Hållbara Restauranger


Nätverket Hållbara Restauranger vill koppla stöd till restaurangbranschen i coronatider med kompetensutveckling inom hållbarhetsområdet för de anställda. 

– Vårt nätverk har jobbat med dessa frågor under mer än fem år. Vi har samlat metoder, verktyg och kunskap som hjälper restaurangnäringen att bli mer hållbara genom att minska matsvinn, öka andelen vegetariskt, minska energianvändning och mycket mer. Vi är beredda att bidra med vår kunskap, genom webbaserade seminarier, vår verktygslåda och på andra sätt så att hela branschen ställer om, säger Ellinor Eke, generalsekreterare Nätverket Hållbara Restauranger, till Aktuell Hållbarhet.

Coronakrisen slår extremt hårt mot restaurangbranschen som i stort sett står utan intäkter. Restaurangbranschen består till stor del av mindre företag och är personalintensiv och därför riskerar denna utveckling att få mycket stora konsekvenser för många människor. Samtidigt har en annan kris just nu hamnat utanför rampljuset. Klimatkrisen. 

– Maten, vad vi äter och hur den framställs och produceras har stor påverkan på klimat, miljö och samhälle. Restaurangbranschen har ett stort ansvar, både för att fler och fler äter ute, och för att den kan agera inspiratör och trendsättare, säger Ellinor Eke.

Nätverket Hållbara Restauranger har cirka 70 medlemsrestauranger i Sverige. 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News