Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

WBCSD: Gå från traditionellt arbetsmiljötänk till välbefinnande

Publicerad: 3 februari 2022, 10:35

Att främja hälsosam pendling är ett sätt företag kan bidra till välmående medarbetare, enligt WBCSD.

Foto: Getty Images

En företagskultur med välmående medarbetare bidrar både till samhällsnytta och legitimerar ett långsiktig företagande, enligt WBCSD som tagit fram en guide för arbetet.


Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

En företagskultur som främjar hälsa och välmående hos medarbetare bidrar till såväl ett bättre samhälle som långsiktiga förutsättningar för företag. Det menar storföretagens hållbarhetsorganisation World Business Council for Sustainable Development, WBCSD, som i en ny guide vägleder till hur företag kan främja välmående på arbetsplatser. Guiden har tagits fram tillsammans med bland andra Deloitte och bygger på en strategi i fem steg. 

”Företagen har möjligheten och ansvaret att se till att arbetet inte skadar anställdas hälsa, men också vårdar det. Företag är väl positionerade för att förbättra många områden av hälsa och välbefinnande, från traditionella arbetsmiljödimensioner till fysiskt, mentalt, socialt och ekonomiskt välbefinnande”, säger Elizabeth Hampson, chef för hälso- och livsvetenskapsstrategi på Deloitte, i en kommentar.

Den nya guiden förtydligar affärsplanen med att bygga en kultur av hälsa och välbefinnande och utgör ett praktiskt verktyg för företag att bedöma i vilket skede de befinner sig för att införliva en kultur av hälsa och välbefinnande i sin organisation.

Läs guiden ”Healthy People, Healthy Business: Embedding a culture of employee health and wellbeing” 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.