Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsredovisning

”Hållbarhetsinformationen har förädlats i årsredovisningarna”

Publicerad: 31 augusti 2021, 09:00

De nio nominerade finalisterna i utmärkelsen Sveriges bästa årsredovisning.

Foto: FAR

Priset Årets bästa årsredovisning har delats ut i över 50 år. Det är tydligt att hållbarhetsfrågorna tar en allt större och viktigare plats, säger en av arrangörerna.


Ämnen i artikeln:

Hållbarhetskommunikation

Att kraven på transparens kring hållbarhetsfrågor har ökat kraftigt de senaste åren kan nu tydligt synas i de svenska företagens årsredovisningar. Det berättar Föreningen Auktoriserade Revisorer, FAR, när de tillsammans med Nasdaq Stockholm, Sveriges Finansanalytikers Förening och Sveriges Kommunikatörer nu tagit fram finalisterna till utmärkelsen Sveriges bästa årsredovisning. 

Priset för Sveriges bästa årsredovisning har delats ut i över 50 år och under de senaste åren har FAR:s specialistgrupp för hållbarhet blivit ett allt viktigare bollplank. Specialistgruppen skriver att det i årets årsredovisningar är tydligt att hållbarhetsinformationen förädlats ytterligare. 

”Hållbarhet blir allt viktigare att integrera i rapporteringen och det påverkar affärsmodellen”, säger Torbjörn Westman, ordförande i FAR:s specialistgrupp för hållbarhet, i en kommentar.

Vinnarna till priset Sveriges bästa årsredovisning presenteras den 30 september. Nio nominerade finalister har nu utsetts i de tre klasserna stora-, medelstora och små företag. De nominerade i klassen stora bolag är Alfa Laval, Boliden och Volvo. I klassen medelstora bolag är de nominerade Addnode, SAS och VBG Group. I klassen små bolag är de nominerade Alligator Bioscience, Bergs Timber och Egetis Therapeutics.

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Hållbarhetskommunikation

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.