Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsredovisning

Ökat samarbete mellan GRI och EU-kommissionen kring det nya redovisningsdirektivet

Publicerad: 3 augusti 2021, 09:49

John Berrigan, generaldirektör för EU-kommissionens portfölj för finansiella tjänster, finansiell stabilitet och kapitalmarknadsunionen.

Foto: EU-kommissionen

I juli skrevs ett nytt samarbetsavtal mellan EU:s rådgivande grupp för hållbarhetsredovisning och Global Reporting Initiative.


I juli presenterade EU:s rådgivande grupp för hållbarhetsredovisning, European Financial Reporting Advisory Group, eller Efrag, ett nytt samarbetsavtal med det ledande regelverket för hållbarhetsredovisning, Global Reporting Initiative, GRI. Enligt det nya samarbetsavtalet ska GRI bistå i arbetet med det nya EU-direktivet kring obligatorisk hållbarhetsredovisning, det så kallade Corporate Sustainability Reporting Directive eller CSRD. 

I samband med det nya avtalet betonade Efrags ordförande Patrick de Cambourg vikten av att ta tillvara på de kunskaper som redan finns kring hållbarhetsredovisning och att hans arbetsgrupp inte vill behöva ”uppfinna hjulet på nytt”. 

Också John Berrigan, generaldirektör för EU-kommissionens portfölj för finansiella tjänster, finansiell stabilitet och kapitalmarknadsunionen, ger i en kommentar tummen upp för det nya samarbetet.

”Europas standarder för hållbarhetsredovisning måste bygga på de befintliga standarder och ramar som redan i dag i stor omfattning används av företag. Jag välkomnar samarbetsförklaringen mellan Efrag och GRI och ser den som ett viktigt steg mot överlappning mellan europeiska och globala standarder för hållbarhetsrapportering”, säger han i en kommentar.

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News