måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsredovisning

Storbolag uppmanar till enhetlig hållbarhetsredovisning

Publicerad: 30 augusti 2022, 09:11

Ingka Group, Nestlé och Hewlett Packard Enterprise är några av de aktörer som uppmanar till enhetlig hållbarhetsredovisning.

Foto: Getty Images

Globala företag vill se en enhetlig linje när hållbarhetsredovisningen nu omformas runt om i världen.

Ämnen i artikeln:

Rapportera hållbarhetsrisker

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Ett globalt, jämförbart, pålitligt och säkert rapporteringssystem är oumbärligt för att ge alla intressenter en tydlig och korrekt bild av en organisations förmåga att skapa hållbara värden över tid. Det menar ett 60-tal storföretag som i ett gemensamt upprop uppmanar till en enhetlig linje när hållbarhetsredovisningen på flera håll i världen nu formas om. 

”Tydlig, heltäckande och jämförbar hållbarhetsrelaterad information är en av de grundläggande byggstenarna i ett välfungerande globalt finansiellt system. Finansmarknadens tillsynsmyndigheter bör ta vara på detta historiska tillfälle för att säkerställa jämförbara standarder”, skriver företagen, som bland annat utgörs av Ingka Group (som äger Ikea), Nestlé och Hewlett Packard Enterprise, i en kommentar.

Uppmaningen riktas bland annat till EU-kommissionen och expertgruppen Efrag som nu lägger grunden för den uppdaterade obligatoriska hållbarhetsredovisningen för europeiska företag. Dessutom vänder sig företagen till International Sustainability Standards Board, ISSB, som tar fram standarder för klimatrapportering samt amerikanska US Securities and Exchange Commission, SEC.

Läs uppropet om hållbarhetsredovisning 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev