Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsredovisning

Tele2 lyfter fram jämställdhet och klimat i hållbarhetsrapport

Publicerad: 26 mars 2020, 09:25

Tele2 vill bli ledandande inom hållbarhet i sin bransch.

Foto: Janerik Henriksson TT

Telekombolaget Tele2 vill bli ledande inom hållbarhet i sin bransch. I årets hållbarhetsrapport lyfts särskilt jämställdhet och klimatinsatser fram.


Telekombolaget Tele2 presenterar i dag sin hållbarhetsrapport med höga ambitioner främst inom jämställdhet och klimat.  Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen, kommenterar hållbarhetsrapporten med att generellt lyfta bolagets strategier inom hållbarhet: 

”Hållbarhet blir definitivt allt viktigare för Tele2 och för både våra interna och externa intressenter. Vi har som ambition att leda inom hållbarhet. Vi vill minska vår negativa miljöpåverkan och öka vår positiva inverkan på samhället, medan vi fortsätter att utveckla vår verksamhet, säger han i en presskommentar. 

I hållbarhetsrapporten lyfter Tele2 bland annat fram att två av tre nyanställda under förra året var kvinnor, och att bolaget ser det som viktigt steg mot Tele2:s mål att uppnå en jämn könsfördelning i den svenska organisationen till 2023.

Tele2  hamnade på 35:e plats i Equileaps globala jämställdhetsrankning 2019, näst bäst bland alla svenska företag och på tredje plats bland telekomföretag globalt.

Tele2 har nu i två år definierat sin verksamhet i Sverige som klimatneutral, med 100 procent el från förnybara källor och återstående utsläpp kompenserade av energiprojekt som klassats med FN:s gold standard.

I hållbarhetsrapporten definierar Tele2 sin nya vision inom hållbarhet bland annat så här: 

”Genom att hitta sätt att göra saker smartare, fatta modiga beslut och vara okonventionella, är vår ambition att bli en hållbar marknadsledare.”

Läs Tele2:s hållbarhetsrapport 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.