Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Inköp och upphandling

Göteborg tar fram upphandlingsregler för utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser

Publicerad: 11 mars 2020, 10:39

Göteborgs stad tar nu fram upphandlingskrav för framtidens bygg- och utsläppsfria anläggningsplatser. Här en eldriven konceptgrävmaskin från Volvo.

Foto: Volvo

I Göteborg har stadens alla byggande förvaltningar och bolag gått samman för att ta fram gemensamma upphandlingskrav i syfte att påskynda bygg- och anläggningssektorns omställning till elektrifierade och tysta arbetsmaskiner. Målsättningen är att Göteborgs Stads bygg- och anläggningsplatser blir helt utsläppsfria till 2030.


I går samlades ett 90-tal aktörer från byggbranschen och Göteborgs Stad för en marknadsdialog för att ta fram upphandlingskrav som styr utvecklingen mot utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser. I och med

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News