Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Inköp och upphandling

Nytt stöd för innovationsupphandling - arena och extra pengar på plats

Publicerad: 29 september 2021, 09:28

Vinnova har tagit fram de första innovationscheckarna för offentlig sektor.

Foto: Vinnova

Upphandlingsmyndigheten har tillsammans med andra aktörer lanserat den nya innovationsarenan.


Ämnen i artikeln:

Naturvårdsverket

Stort hopp ställs till innovationsupphandling för att den offentliga upphandlingen i större utsträckning ska bidra till en hållbar utveckling. Samtidigt har genomslaget för sådana upphandlingsprocesser gått långsamt. Nu ställs dock hopp till nya satsningar inom området. Under hösten ska Upphandlingsmyndigheten tillsammans med andra myndigheter bygga upp den nya innovationsupphandlingsarenan och förra veckan lanserade Vinnova de första innovationscheckarna för offentlig sektor, som en del av arenan.

– Arenan blir ett slags hjälp till självhjälp för de upphandlande organisationerna att få in innovationsupphandling i sina organisationer och använda upphandling som ett strategiskt verktyg för utveckling. Vi på Upphandlingsmyndigheten involverar nu andra myndigheter, som Naturvårdsverket, för att främja innovation inom upphandling, säger Johanna Enberg, strateg med inriktning mot innovation på Upphandlingsmyndigheten, till Aktuell Hållbarhet.

Ambitionen är att utveckla ytterligare former av stöd och hjälp för de upphandlande organisationerna. Något som enligt Johanna Enberg kan komma att presenteras under hösten.

Läs mer om checkar för innovationsupphandling 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Naturvårdsverket

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.