lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Inköp och upphandling

Upphandlingsmyndigheten kampanjar för hållbar upphandling

Publicerad: 1 september 2021, 09:20

I en ny kampanj vill Upphandlingsmyndigheten nu inspirera alla offentliga upphandlare att bidra till arbetet med Agenda 2030-målen.

Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerAgenda 2030

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Upphandlingsmyndigheten inleder nu en kampanj som syftar till att inspirera den offentliga sektorn att genom upphandling bidra till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030. Myndigheten konstaterar att tiden för att nå målen bara är cirka två upphandlingar. Kampanjen kring de 17 Agenda 2030-målen kommer att bedrivas under 17 vardagar i sociala medier.

Upphandlingsmyndigheten meddelar att kampanjen bland annat kommer att presentera exempel på de olika verktyg och stöd som myndigheten och andra tagit fram för att bidra till de olika målen i Agendan. Förutom exemplen på webbstöd och digitala tjänster kommer myndigheten också att visa upp exempel på hur olika upphandlingar bidragit till att nå de globala hållbarhetsmålen. 

I dag tar Upphandlingsmyndigheten upp Agenda 2030-mål nummer ett, ”Ingen fattigdom”.

Fattigdom gör att människor drabbas hårdare av klimatförändringar. Det är centralt att bygga motståndskraft mot ekonomiska, sociala och miljökatastrofer.

”Offentlig sektor bidrar till att minska fattigdom genom att i upphandling använda hållbara leveranskedjor, där leverantörer skyddar och ger sina anställda skäliga löner och arbetsvillkor. Använd vår riskanalystjänst för att identifiera hållbarhetsrisker i leveranskedjan”, skriver Upphandlingsmyndigheten på Linkedin.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev