Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Barnens klimatprocess i Europadomstolen backas upp svenska juriststudenter

Publicerad: 19 februari 2021, 10:24

Juriststudenten Yvette du Plessis-Sjöblom har engagerat sig och stöttar de unga portugisiska klimataktivister som har stämt Sverige och 32 andra länder.

Foto: Tinastar iStock Getty Images

Svenska juriststudenter ger sig in i uppmärksammat klimatmål i Europadomstolen. Som en tredje part vill de presentera fakta i målet som styrker att den svenska regeringen inte gör tillräckligt för att stoppa klimatförändringarna.


Nu engagerar sig svenska ungdomar i en juridisk process där sex unga portugisiska klimataktivister har vänt sig till Europadomstolen och stämt 33 länder, däribland Sverige, för att de inte gör

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.