Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Cementa-fallet: ”Regeringen viker sig för riktad kampanj mot miljölagstiftningens kärna”

Publicerad: 14 september 2021, 09:39

Mikael Karlsson, Cecilia Schelin Seidegård och Anders Wijkman är oroade över hur regeringens agerande i Cementa-ärendet påverkar inställningen till miljörätten.

Foto: TT

Regeringens och oppositionens agerande i Cementa-frågan påverkar frågan om vikten av en stark miljölagstiftning. Det skriver tre tunga debattörer i Svenska Dagbladet och menar att regeringen viker sig för en klassisk kampanj från näringslivet.


Regeringen gör en bristande analys och viker sig för en medial storm och en kampanj riktad mot miljölagstiftningens kärna. Det skriver Mikael Karlsson, docent i miljövetenskap vid Uppsala universitet, Cecilia

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.