Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Cementa ska använda cement från Nordkalk – eget cement ”mer ekonomiskt fördelaktigt”

Publicerad: 20 oktober 2021, 09:54

Cementa har anmält att bolaget ska transportera kalk från Nordkalks närliggande kalkbrott, både före och efter den 31 den oktober.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Även om Cementa inte får tillstånd av regeringen för kalktäkten i Slite efter den 31 oktober kommer bolaget att kunna använda kalk från Nordkalk, utan att söka något nytt tillstånd. Det krävs endast anmälan, något som redan lämnats in till Länsstyrelsen.


Problemet med cementbrist i Sverige till följd av att Cementas tillstånd löper ut den 31 oktober ser ut att redan vara löst. Det skriver Naturskyddsföreningen på Dagens Nyheters debattsida i

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.