Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

EEB: EU:s mikroplastförslag driver på utveckling mot mer nanoplast

Publicerad: 7 september 2020, 08:54

EU:s kemikaliemyndighet med säte i Helsingfors anklagas för att vika sig för kemikalieindustrins intressen när det gäller ett kommande förbud mot mikroplast.

Foto: Wikimedia commons

Det kommande förbudet mot mikroplast kan öppna för mer av någonting ännu värre - nanoplast. Det menar miljöorganisationer som är kritiska mot att Echa ändrat sitt förslag efter industrilobbying.


Kemikalieindustrin har skaffat sig ett kryphål i mikroplastförbudet, som riskerar att leda till en ännu värre utveckling med en övergång till betydligt farligare nanoplast. Det säger de europeiska miljöorganisationernas paraplyorganisation

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.