Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Expertkommentar: Här är förslaget om nya regler i skogen

Publicerad: 17 december 2020, 13:09

Stärkt äganderätt, flexibla skyddsformer och naturvård i skogen har utretts i Skogsutredningen 2019, som nyligen överlämnades till regeringen. Utredningens huvudsekreterare Jon Karlsson, T.f. hovrättsråd vid Hovrätten för Övre Norrland, förklarar här utredningens förslag.

Foto: Johannes Jansson / Wikimedia commons

Den 30 november överlämnade Skogsutredningen 2019 sitt betänkande Stärkt äganderätt, flexibla skyddsformer och naturvård i skogen (SOU 2020:73). Utredningen är en del av den så kallade januariöverenskommelsen mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. I nya numret av Lag & Rätt som är ute den 17 december förklarar utredningens huvudsekreterare Jon Karlsson förslagen exklusivt för läsarna.


Några specifika frågor för utredningen var att se över tillståndskravet och ersättningsrätten för avverkning av fjällnära skog och att göra en översyn av Skogsstyrelsens så kallade nyckelbiotopsregister.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.