Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Fängelsedom i rekordstort artskyddsmål

Publicerad: 28 oktober 2020, 10:38

Fjädrar från kungsörn och klor från svartbjörn är några av de delar från hotade arter som mannen annonserat ut i bland annat Facebookgrupper fokuserade på kulturen hos amerikansk ursprungsbefolkning.

Foto: Wikimedia commons, Needpix

Det blev fängelsedom i det rekordstora målet om artskyddsbrott, där en man med intresse för kulturen hos amerikas urfolk sålt föremål med delar från hotade djur.


Den man med intresse för så kallad indiankultur, som åtalats för grova artskyddsbrott efter att ha annonserat ut och sålt djurdelar från skyddade djur samt smugglat en kungsörn från Norge,

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.