Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Här är nya lagar om miljö och hållbarhet 2021

Publicerad: 8 januari 2021, 11:06

Skattereduktion vid installation av solceller, kamp mot invasiva arter som Svartmunnad smörbult och nya rutiner för återvinningscentraler påverkas av nya lagar från och med 2021.

Foto: Tore Meek och Fredrik Sandberg, TT samt Göteborgs universitet

Nytt år betyder nya lagar, vilka bygger på beslutsprocesser som Aktuell Hållbarhet kontinuerligt följer. Här en sammanfattning av de lagar som trädde i kraft i nära anslutning till nyåret 2021.


Av regeringens sammanställning av nya lagar och förordningar 2021 framgår att Miljötillsynsförordningen har ändrats så att Havs- och vattenmyndigheten får tillsynsvägledningsansvaret för invasiva främmande arter i vatten.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.