fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Kraftverket i Stackarp är ett av tre kraftverk där forsar i Rönne å-systemet i Skåne ska återställas som en del av ett pågående Life-projekt. I samma åsystem ligger ett illegalt kraftverk som nu får drivas vidare till följd av den nya vattenlagstiftningen.

Illegala kraftverk med i nationella planen

Den nya lagstiftningen om vattenmiljö och vattenkraft är tänkt att ge vattenkraftverk moderna miljövillkor. Men i flera fall har det blivit precis tvärtom. Ett antal vattenkraftverk som byggts olovligen får nu plötsligt drivas vidare utan krav på tillstånd och villkor för verksamheten.

Publicerad: 16 september 2020, 09:12

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Den 1 januari 2019 infördes en helt ny lagstiftning som ska förse vattenkraftverk med moderna miljövillkor. Miljöprövningen ska ske samlat vattendrag för vattendrag, enligt en nationell plan för miljövillkor, kallad

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev