Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

LKAB: sänkta gränsvärden för kadmium kan gynna produktionen av hållbar fosfor

Publicerad: 16 augusti 2021, 09:51

LKAB hoppas att till 2027 kunna producera fosfor motsvarande fem gånger Sveriges behov - med grön vätgas och utan innehåll av kadmium. På bilden konstgödsel i Trelleborgs hamn.

Foto: Johan Nilsson/TT

LKAB hoppas att till 2027 kunna producera fosfor motsvarande fem gånger Sveriges behov – med grön vätgas och utan innehåll av kadmium. Att EU nu sänker gränsvärdet för kadmium i mat tror de sänker kalkylkostnaden för produktionen.


Det svenska gruvbolaget LKAB reagerar positivt på nyheten att EU sänker gränsvärdet för kadmium och bly i livsmedel. Enligt gruvbolaget ökar det chansen att kalkylen blir positiv för bolagets produktion

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.