Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Miljödepartementet om vattenkraften: Vi har noterat domarna

Publicerad: 16 september 2020, 09:40

I vattenkraftverket i Stackarp ska forsarna återställas. I samma åsystem får ett kraftverk som uppfördes i sin helhet 1990 utan tillstånd nu drivas vidare till följd av den nya vattenlagstiftningen. Gunvor G Ericson, statssekreterare på Miljödepartementet, säger att hon har noterat domen.

Foto: Länsstyrelsen Skåne, Miljödepartementet

Miljödepartementet och Centerpartiet svarar på kritiken mot att flera vattenkraftverk som byggts under de senaste decennierna utan tillstånd nu får drivas vidare till följd av den nya lagstiftningen om vattenmiljö och vattenkraft.


Aktuell Hållbarhet har frågat miljödepartementet om det var meningen att vattenkraftverk som bedrevs illegalt när de anmäldes till den nationella planen för miljövillkor, nu ska få fortsätta att bedrivas i

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.