Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Miljörättsprofessor: Nya lagkrav behövs för att nå miljömålen

Publicerad: 5 mars 2020, 10:26

Det är dags att ta ställning till om klimatnyttan med exempelvis brytning av mineral till batterier ska vägas in vid prövning av nya verksamheter, menar Lena Gipperth, miljörättsprofessor vid Göteborgs universitet.

Foto: Mostphotos

Ny lagstiftning inom kemikalieområdet och ett ställningstagande om att väga in klimatnytta vid tillståndsprövning krävs för att nå uppsatta mål, enligt Lena Gipperth, miljörättsprofessor vid Göteborgs universitet.


Många av de hållbarhetsmål som Sverige och Agenda 2030 slagit fast ser svåra ut att nå. Orsakerna är flera och handlar bland annat om brist på lagkrav eller tillsyn. Två

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News