Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Myndigheter sågar regeringens Cementa-förslag

Publicerad: 13 augusti 2021, 09:46

Myndigheter tror inte att regeringens tillfälliga anmälningsplikt i stället för tillståndsplikt för Cementa löser problemen. Det var i veckan som näringsminister Ibrahim Baylan (S) och miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) berättade om förslaget på lagändring för att bemöta problemet att Cementas brytningstillstånd i Slite upphör i oktober.

Foto: Erik Simander/TT

Regeringens förslag på att Cementa tillfälligt ska omfattas av anmälningsplikt i stället för tillståndsplikt vid kalkbrottet i Slite kan närmast bli ett slag i luften om man får tro några av de tunga remissinstanserna.


Ämnen i artikeln:

MiljörättIndustri

I går gick snabbremissen ut på regeringens förslag att tillfälligt byta tillståndsplikt mot anmälningsplikt för Cementas brytning i kalkbrottet vid Slite på Gotland. Flera tunga instanser ifrågasätter i sina remissvar

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

MiljörättIndustri

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.