Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Ny vägledning om industriutsläpp på remiss

Publicerad: 26 augusti 2021, 09:36

Naturvårdsverket har utarbetat två nya vägledningar om industriutsläpp.

Foto: DWalker44

Naturvårdsverket har tagit fram två nya vägledningar om industriutsläpp som skickats på remiss.


Ämnen i artikeln:

UtsläppNaturvårdsverketIndustri

Naturvårdsverket har tagit fram förslag på ny vägledning om industriutsläppsbestämmelser och dispenser som nu skickas ut på remiss. Myndigheten bedömer att viss ny praxis motiverar en uppdatering av den fem år gamla vägledningen.

En av de största nyheterna är att avsnittet om dispenser lyfts ur den gamla vägledningen och blir en helt egen vägledning på hela nitton sidor.

De två nya dokumenten innehåller också ny vägledning kring om det är möjligt att ha flera huvudslutsatser, vilka beslut en tillsynsmyndighet får fatta och inte kan fatta, utvecklad vägledning kring straffsanktionering vid olika överträdelser av de olika bestämmelserna, skillnaden mellan BAT-slutsatser med och utan utsläppsvärden samt vägledning för att avgöra huvudsaklig industriutsläppsverksamhet. Ett avsnitt om ändringar i miljöbalken har utgått.

Remisserna ska vara inlämnade senast 29 oktober i år. Alla länsstyrelser, ett antal kommuner och en rad bransch- och intresseorganisationer ligger på sändlistan.

Läs vägledningsremissen

Jesper Saltebro

Reporter

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News