Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Våren 2021 ska EU-kommissionen sätta ned foten och komma till beslut om Århuskonventionens utvidgning. Så här långt får kommissionen kritik från alla håll, fast på helt olika grunder.

Foto: arsenisspyros Getty Images

Nya möjligheter för miljöorganisationer att påverka EU

EU:s gröna giv kan få konsekvenser för rättsordningen i EU. Enligt ett omdiskuterat förslag från EU-kommissionen ska miljöorganisationer få större möjligheter att rättsligt kunna utmana tillämpningen av EU:s miljölagstiftning på unionsnivå.

Publicerad: 31 mars 2021, 10:00

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

I praktiken har Århuskonventionen, så här långt, inneburit att miljöorganisationer kunnat ifrågasätta och överklaga miljörättsliga beslut i de länder som har ratificerat konventionen. Beslut fattade på EU-nivå har dock i

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.