Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lag och rätt

Sverige sticker ut med överprövning i tre instanser

Publicerad: 29 januari 2021, 12:58

Full överprövning i tre instanser gör att prövningar av miljömål drar ut på tiden, snarare än envisa miljöorganisationer. Det menar två av Sveriges främsta experter.

Foto: Henrik Montgomery, Noella Johansson, Pontus Lumdahl och Bertil Ericson TT

Det är att göra det enkelt för sig att se årslånga processer om till exempel artskydd som en konsekvens av envisa miljöorganisationer som lägger sig i. Det finns andra mer rimliga förklaringar till att det tar tid. Det menar två experter som Aktuell Hållbarhet talat med.


Rätten att lagligt pröva beslut och domar som påverkar den fysiska miljön får konsekvenser för mängder av beslut i samhället. Varje år sker en rättslig prövning i flera instanser av

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.