lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Taxonomi

WWF lämnar EU-kommissionens plattform för hållbara finanser

Publicerad: 23 april 2021, 09:52

WWF och andra civilorganisationer protesterar mot att biobränslen ska ingå i taxonomin enligt EU-kommissionen.

De nya formuleringarna om biobränslen i taxonomin får WWF att protestera mot EU-kommissionens arbete med hållbara finanser.


Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


WWF och ett antal andra civilorganisationer lämnar EU-kommissionens plattform för hållbara finanser i protest mot utformningen av de första delegerade akterna i taxonomin. Framförallt vänder sig organisationerna mot att taxonomin inkluderar biobränslen som långsiktigt hållbara.

”De vetenskapliga kriterierna som formades i en lång, balanserad konsultationsprocess som ledd av kommissionens tidigare tekniska expertgrupp kasserades i dag för flera sektorer. Det skuggar kommissionens avsikt att respektera och följa de kommande taxonomirekommendationerna från den nya EU-plattformen för hållbar finansiering. Som ett resultat avbryter WWF sitt deltagande i denna plattform tills kommissionen tar itu med de problem och förslag som plattformens ordförande har tagit upp”, säger Sebastien Godinot, seniorekonom på WWF, i en kommentar till EU-kommissionens presentation av de delegerade akterna i onsdags.

Som Aktuell Hållbarhet tidigare berättat hotar även nio medlemmar i EU-kommissionens expertgrupp för taxonomin att lämna sina roller i protest mot formuleringar i de delegerade akterna.

Läs mer om WWF:s avhopp 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev