Sista chansen att nominera Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

Nu har du bara två dagar på dig att nominera kandidater till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2017. Missa inte chansen att lyfta fram de hållbarhetschefer som föregår med gott exempel och bidrar till en hållbar affärsutveckling.

Nominera en kandidat här.

För fjärde året i rad är det dags att utse årets bästa hållbarhetschef. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera och motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

Priset delas ut av Aktuell Hållbarhet, som med hjälp av en jury utvärderar de nominerade kandidaterna utifrån följande övergripande kriterier:

 1. Åstadkommen affärsnytta
  Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling på ett såväl strategiskt som operativt sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster.
 2. Åstadkommen hållbarhetsnytta
  Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur ett hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?
 3. Ledarskap
  En förutsättning för att åstadkomma resultat är ledarskap, såväl internt som externt. Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp och styrelse samt externa intressenter som leverantörer och kunder.
 4. Innovation och nytänkande
  Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer, exempelvis kunder eller konkurrenter, inspirerats av initiativen?

Nominera en kandidat här.

Sista dag för nominering är den 20 september. Priset delas ut på konferensen Hållbara Affärer 2017, som äger rum den 11 oktober i Stockholm. Vinnaren utses av en jury som presenteras inom kort.

Tidigare års pristagare är:

2016: Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen
2015: Lena Hök, hållbarhetschef på Skandia
2014: Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen