Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Information angående covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen kring coronaviruset noggrant. I linje med Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer om att begränsa fysiska möten och resande genomför vi under våren 2020 endast kurser online.
Till alla utbildningar

Diplomerad hållbarhetschef

Strategi

Att vara chef inom hållbar utveckling ställer höga krav på ledarskap och kunskaper i den komplexa hållbarhetsfrågan. Det gäller även att hitta en balans mellan ekologisk, social och ekonomiska prioriteringar samt förmåga att driva viktiga frågor strategiskt internt och externt. Denna tredagarsutbildning (2+1 dag) syftar till att ge dig som är ny eller har ett par års erfarenhet som hållbarhetschef, eller har liknande befattning, kunskaper, insikter och konkreta verktyg som stärker dig i ditt arbete och din ledarroll och tar din organisations hållbarhetsarbete till nästa nivå.

Om Utbildningen

UTBILDNINGEN GÅR IGENOM:

 • Rollen som hållbarhetschef
 • Systemperspektiv i arbetet med hållbar utveckling
 • Orientering inom tematiska områden inom hållbar utveckling och verktyg för att hitta balans mellan ekologisk, social och ekonomiska prioriteringar
 • Systemteori och andra begrepp för att förstå organisationer.
 • Hur du skapar en samarbetskultur genom att aktivera intressenter
 • Förankring och involvering av styrelse, ledning och medarbetare
 • Ledningsmodell som driver förbättrade resultat för hållbar utveckling
 • Kultur, struktur och systematik för hållbar utveckling 

Utbildningen syftar till att både stärka dig i din roll som chef samtidigt som du får ny strategisk kompetens inom­ hållbar utveckling. Det gör vi genom att kombinera kunskap om långsiktighet med arbetssätt för kultur, struktur och systematik. Vi går igenom backcasting och kraftfältsanalys, dvs metoder som både är praktiskt användbara för att skapa en riktning framåt och som samtidigt identifierar drivkrafter/hinder för en hållbar utveckling.

Utbildningsdagarna är till stor del casebaserade där vi varvar teoretisk kunskap med verklighetsnära träning. Vi ger dig tid för reflektion och diskussion med andra i liknande situation där en viktig del är erfarenhetsutbytet och handledning deltagare emellan. Ett nätverk som du kan ha stor nytta av långt efter utbildningen.

Vårt mål är att du ska komma tillbaka rustad med ny inspiration och ännu modigare och tryggare med att du har de verktyg, kunskaper och erfarenhet du behöver för att med ditt ledarskap ta din organisations hållbarhetsarbete till nästa nivå.

Ett diplom delas ut till samtliga deltagare som genomfört alla tre kursdagar. 

UTBILDNINGEN RIKTAR SIG TILL:
Utbildningen riktar sig till dig som är ny eller har ett par års erfarenhet som hållbarhetschef, eller annan ledande befattning inom området hållbar utveckling, till exempel miljöchef, CSR-chef  och HR-chef.

MÅL MED UTBILDNINGEN:

 • Stärka dig i din personliga kompetens inom området hållbar utveckling
 • Stärka dig i din personliga kompetens inom området hållbart ledarskap
 • Ge dig förståelse för systemsyn som utgångspunkt vid utveckling och beslutsfattande
 • Ge dig konkreta metoder och verktyg för att du som ledare ska kunna hantera din organisations hållbarhetsarbete utifrån kultur, struktur och systematik
 • Ge dig och de andra deltagarna ett nätverk som skapar nytta långt efter utbildningen

Dela kursen

Program


DAG 1

09.00 – 10.00 Välkomna och introduktion
Introduktion och bakgrund till ledarskap för en hållbar utveckling. Målet är att du ska känna dig välkommen och ha en tydlig bild över utbildningens upplägg och innehåll.