Vegodejting – en ny trend?

I takt med den ökande ekotrenden startas allt fler dejtingsajter för vegetarianer och veganer på nätet. Trenden – med nischade dejtingsajter gör det lättare för människor att finna en parter som delar samma val i livet.

Det blir allt vanligare med nischade dejtingsajter. Nu finns exempelvis dejtingsajter som bara riktar sig till vegetarianer, veganer, bönder och välutbildade.

Allt fler kvinnor och män ändrar sina livsstilar och blir veganer eller vegetarianer. En utmaning kan då vara att hitta en partner som också kör på vegolivsstilen.

– Vad vi sett mer och mer är att efterfrågan på skräddarsydd, detaljerad matchning som tar hela personligheten i beaktande ökat, snarare än fokus på enbart vegansk eller vegetarisk dejting. Men för många ingår förstås vilken inställning du har till mat, djur och natur i det paketet, säger Maja Lidén, varumärkeschef i Sverige, Affinitas GmbH till Miljöaktuellt.

Nätdejting är i dag det vanligaste sättet att träffa en partner på och nära var fjärde förhållande inleds på en nätet. Dejtingsajterna för veganer och vegetarianer finns både i Sverige och övriga världen.

– Vad trenden beror på är svårt att säga, men det kan var en reaktion på att många nyare dejtingtjänster fokuserar på snabba val av potentiella partners i huvudsak baserat på utseende. Många människor känner inte igen sig i den modellen och söker sig därför nu till tjänster där de kan träffa personer som passar dem på en djupare nivå, och som delar deras värderingar och livsstil, säger Maja Lidén.

Miljöaktuellt listar några av vegodejting-sajterna:

Veg Dating, ett alternativ till traditionella dejtingsidor och en mycket populärt forum för vegetariska singlar där likasinnade vänner och partner träffas som delar en hälsosam livsstil och äter vegetarisk-, vegan-, ekologisk- och GMO-fri mat.

VeggieFlirt, sajten har cirka 1000 medlemmar från hela Europa och alla är vegetarianer och söker nya partners eller vänner som har samma livsstil.

Cyber Vego, en dejtingsajt och ett forum endast för veganer och vegetarianer.

Vegodejt, är en sajt för alla som äter vegetariskt i någon form. Här finns veganer, lakto-ovo-vegetarianer, och deltidsvegetarianer.

Vegosinglar, en Facebooksida där du kan ansöka om medlemskap och hitta andra med samma livsstil.

Vegansinglar, en Facebooksida där du kan ansöka om medlemskap och finna andra vegosinglar.